articole si interviuri

Emoții de pus în cui

544a1fc3-7729-44d7-be1a-3d044cfac860


Emoții de pus în cui

                                                    (articol de AnaMaria Kovalciuc, regizor art.)


Culoare / emoție… două cuvinte care descriu cel mai bine lucrările realizate de Rocks Handmade. Fiecare spune câte o poveste trăită de artistă. O poveste în care ne putem regăsi cu toții.

De profesie nu este artist plastic. Lucrează în cu totul alt domeniu unde regulile și strictețea sunt Biblia postului. Un job unde nu are voie să viseze, să creeze, trebuie să judece faptele la rece, obiectiv. Pictura a început ca o pasiune, sau mai mult ca o nevoie a sufletului de a se descătușa, de a vibra pe notele înalte și calde. Totul a venit nativ, fără studii de specialitate.

Tema principala este dragostea dintre El și Ea într-o lume primordială. Personajele par mărunte însă întregul univers este dominat de cuplu.  Dragostea transpare prin fiecare atingere a pensulei. Culorile alese definesc emoții, de la fericire, la tristețe și însingurare. Melancolia este prezentă în fiecare pictură, chiar și atunci când El și Ea sunt fericiți. Este melancolia clipei care va dispărea. Momentul care nu se va mai întoarce niciodată. Va fi prezent doar în mintea și în sufletul lor. La început proaspăt apoi deformat de schimbările pe care le-a adus soarta în viața lor.

IMG_20200808_111039
IMG_20200808_111126

Tonurile folosite sunt vibrante, crude și tari, de la roșu însângerat la bleu ciel optimist. Personajele sunt create din pietre. Ca un Creator , Rocks Handmade dă viață pământului. Alege cu grijă fiecare părticică și formează un întreg căruia îi oferă un trecut și un viitor sau poate doar un prezent continuu...

Petrecând ore în șir pentru a potrivi „fructele pământului”, pentru a le da timp să dospească și să se nască, ideile se conturează din trecut, din experiențele trăite care au marcat-o. Care i-au sădit cicatrici sau muguri de bucurie.

A doua temă folosită este natura sub toate formele ei, de la delfini înotând fericiți în mare la buchet de lavandă!

Tablourile ei sunt de fapt mărturii ale experiențelor și activităților cotidiene. Interesant este cum se poate citi istoria unui om din imagini imortalizate în pietre și culori.

Rocks Handmade este un suflet frământat de emoție, de creativitate, de un trecut uneori dur, alteori plin de iubire. Fiecare etapă a vieții a pus o cărămidă la ceea ce reprezintă acum această artistă sensibilă, dar puternică ca o piatră.

Rocks Handmade este femeia puternică, femeia care iubește, femeia sensibilă, femeia menită să fie ARTIST!

Până în prezent nu a avut încă o galerie de artă. Lucrările se pot vedea pe pagina de facebook sau la evenimentele expoziționale ocazionale ale artizanilor români.

Voi în care emoții de pus în cui vă regăsiți?

IMG_20200808_111217
IMG_20200808_110933

Leave a Reply

Your email address will not be published.