Adina si Amine

Povestea din spatele Maktoob Brewing

În viață nimic nu este întâmplător. Anumite evenimente ne sunt scrise dinainte de a ne naște, iar povestea Adinei și a lui Amine vin să întărească acest lucru.  Veți descoperi doi oameni frumoși în mâinile cărora nimic nu este imposibil, o poveste frumoasă, o afacere cu un viitor strălucitor.

citește mai departe...
Oana Ciuca

Oana Ciucă – pictorița de Saint Jaques

Uneori în viață alegem cu mintea și nu cu sufletul. Ajungem să practicăm meserii care ne aduc satisfacții financiare, însă sufletul tânjește după altceva. Talentul Oanei Ciucă și-a făcut apariția încă din copilărie, dar regulile societății de atunci au determinat-o să se îndrepte spre știința comunicării și nu pictură.

citește mai departe...
thumbnail (1)

Fleurs de lavande – afacere cu miros de... lavandă

Când dai ascultare glasului inimii, nu ai cum să nu reușești.

Ioana Poșchină este exemplul tipic de român anteprenor care atunci când își dorește să pună pe picioare o afacere de viitor reușește indiferent de obstacole. Ambiția și determinarea au făcut-o să pună bazele unei plantații de lavandă în 2018, un ...  

citește mai departe...
coperta

Sabina Stan – spirit liber de artist

Sabina Stan este un artist plastic cu o sensibilitate aparte. Preferă să se exprime liberă, neîngrădită de curente sau rigori. Arta ei vorbește despre sentimente și nevoia omului de a se integra în natură, nu de a integra natura în artă. Lucrările Sabinei sunt un manifest. Nevoia de a ne proteja mediul înconjurător, de a ne asculta inima, de a urma drumurile întortocheate ale vieții precum... 

citește mai departe...
Let's dance_90x90cm

Iulia Păun – un talent nativ

Sufletul oamenilor este de multe ori precum o mină de diamante nedescoperită. Întâmplările din viață fac, câteodată, să descoperim talente și valențe ce așteptau cuminți să iasă la suprafață și să fie șlefuite. Iulia Păun, artist plastic autodidact, a redescoperit pasiunea pentru pictură, talentul ce aștepta să fie șlefuit. Lucrările ce ies de sub pensulele ei sunt nestemate apreciate atât în țară cât și peste hotare. 

citește mai departe...
IMG_0506

Valentina Cziko – bijutierul cotidianului

Valentina Cziko este artistul bijutier aflat într-o permanentă căutare a perfecțiunii. Cursurile absolvite la Școala de Bijuterie Contemporană au ajutat-o să își șlefuiască talentul și să devină o îmblânzitoare la propriu a metalelor prețioase. 


citește mai departe...
oana 2

Oana Butulan și universul marochinăriei

Lumea creatorilor de hand-made este foarte colorată și frumoasă, totodată plină de provocări și satisfacții. 

De multe ori pasiunea devine o mică afacere de suflet fără de care artizanul se simte incomplet. Pentru creator, hand-made-ul reprezintă acel colț de relaxare și fericire după job, o transpunere a...

citește mai departe...
IMG-20210529-WA0001

Zen Aroma – pasiune pentru lumânări


Zen Aroma este despre lumânări parfumate, despre stare de bine, sustenabilitate și grijă pentru mediul înconjurător.

Maria Bîtcă, mămică, studentă, creatoarea tânărului brand Zen Aroma, deși lucrează în domeniul marketing, este o fire creativă, introspectivă și sensibilă.

citește mai departe...
Simona Geaca

Onna Gall – sustenabilitate și responsabilitate

Onna Gall este despre creativitate, sustenabilitate și responsabilitate. 

Din ce în ce mai mulți designeri realizează importanța reciclării materialelor și impactul waste-urilor asupra mediului. Din resturile ce rămân după croirea unui anumit tipar se pot naște proiecte foarte interesante și inedite, iar creațiile din colecția Amalgall sunt dovada acestui lucru.

citește mai departe...
95798606_2639851139670678_2036432655767044096_o

Miracolore by Afrodita Blasius

Minimalismul este un curent ce a apărut în anii `60 însă continuă să fie în trend chiar și acum în mileniul III. Bijuteriile create de Afrodita Blasius au adoptat acest stil, pentru femeia modernă, energică, care nu pune preț pe materiale prețioase ...

citește mai departe...
123902933_1232448997138225_7912105639827083245_o

Metal Poetry by Cristina Dinu – Vând povești, obiectele sunt bonus

Unii oameni sunt o sursă nesecată de inspirație. Forța lăuntrică și harul îi face să strălucească în întunericul numit nonvalori, îi face să se delimiteze și să devină lideri spirituali. 

Cristina Dinu este un astfel de om. Am avut privilegiul să o cunosc cu ocazia Nopții Designerilor. La început m-a surprins domeniul ei de activitate...

citește mai departe...
123591483_905610359972631_4191020760352701167_n

Silver Craft – povestea unui nou început


Uneori avem nevoie de un pas înapoi pentru a face trei înainte. Povestea Silver Craft are un astfel de început. Bogdan, fondatorul orfevrăriei, a trebuit să se reinventeze după ce a pierdut locul de muncă. A trebuit să privească adânc în suflet și să îi redescopere vocea. Iar vocea aceea a spus... ARGINT! 

citește mai departe...
coperta

Raluca Roman Couture – Romanian Roots

Când am descoperit brand-ul Raluca Roman Couture m-a impresionat maniera în care designerul aduce motivele tradiționale românești în creațiile vestimentare dedicate femeii moderne ce trăiește în mediul urban.

citește mai departe...
1 (1)

Naomi Grindei – născută pentru a fi designer

Unii oameni se nasc cu anumite aptitudini, iar acest lucru îi ghidează să își găsească drumul în viață. Naomi Grindei s-a născut pentru a fi designer. Inteligența nativă în ceea ce privește crearea pieselor vestimentare o urcă pe culmile succesului...

citește mai departe...
coperta

O scurtă istorie a modei de la începuturi până în prezent


Moda reprezintă o schimbare a formelor, culorilor și texturilor. De-a lungul timpului, minți creative, numite în zilele noastre designeri, au setat noi trenduri și au luat decizii în ceea ce privește evoluția hainelor, bijuteriilor și chiar a decorului caselor.

citește mai departe...
44832234_2168841810070394_3719418695965999104_o

Cera Bijou reflexiile sufletului transpuse în artă

Jovialitate, exuberanță și o minte creativă ar caracteriza-o cel mai bine pe Cerasella Zangor fondatoarea brand-ului Cera Bijou.

Arta este o a doua natură a multora dintre noi. În stare latentă uneori, apare atunci când...

citește mai departe...
thumbnail

LaLuna Handmade – delicatețe și natură

Natura este sursă de inspirație pentru mulți artiști însă puțini reușesc să îi redea delicatețea, frumusețea și unicitatea. Paula Turnea, fondatoarea LaLuna Handmade, o tânără ambițioasă al cărei suflet vibrează pe note înalte reușește să imortalizeze în bijuterii perfecțiunea florilor de orhidee și maci. 

citește mai departe...
544a1fc3-7729-44d7-be1a-3d044cfac860


Emoții de pus în cui


Culoare / emoție… două cuvinte care descriu cel mai bine lucrările realizate de Rocks Handmade. Fiecare spune câte o poveste trăită de artistă. O poveste în care ne putem regăsi cu toții.


citește mai departe...
IMG_20200816_151100

Parcul Natural Comana 

idei de week-end


Știam de ceva vreme de Parcul Natural Comana însă totdeauna alegeam altă variantă de a petrece un sfârșit de săptămână. Așa că într-o sâmbătă de dimineață am pornit spre Giurgiu…

Situat la 39 de km de București pe o arie de 25.000 de ha, este alegerea perfectă pentru a petrece timp de calitate în familie. 

citește mai departe...
79279608_2671054469629238_7855743012586913792_o copy 2

NO ASHA DA 

dăm arta jos din cui și o aducem în viața cotidiană! 


Sub această deviză, trei tinere anteprenoare au creat un concept inedit de urban fashion. Totul a început în Brașov… Getty Tatomir (Art Director) și Betty Piscureanu (Designer) erau în căutarea unor pattern–uri unice și îndrăznețe pentru un proiect de modă. Și pentru că nu au găsit ceea ce căutau au hotărât să creeze propriile print-uri. 

citește mai departe...
thumbnail11

De ce să cumpărăm local?


Da! trăim perioade grele, nu trebuie să ne aducă aminte nimeni acest lucru la fiecare pas.   Uneori chiar noi ne complicăm viața fără să ne dăm seama.  Poate că bugetul multora dintre noi s-a diminuat consistent, însă tot mergem la shopping.     Trebuie să mâncăm,  să  ne cumpărăm  haine,  uneori  chiar să mai luam o pauză de economie și să ne distrăm. 

citește mai departe...
IMG_6265

    Atelier Andreea Lupu


Femeile de succes sunt un model pentru fiecare dintre noi, iar Andreea Lupu este un exemplu!

Atunci când sufletul vibrează pe alte note decât cele alese de noi, pare dezacordat. Apar neîmplinirile și dorința de ceva mai mult. Putini oameni însa, au curajul să asculte acea muzică armonioasă și să îi facă sufletului pe plac. Andreea Lupu face parte din categoria oamenilor ambițioși și curajoși care au construit o afacere de succes. 

citește mai departe...
la birou

       

        Lumea magică a Mirelei


Vă invit să pătrundeți într-o lume minunată, a copilăriei, a fericirii și a purității. Am realizat acest interviu cu Mirela Cristea, editor de imagine la Televiziunea Română pentru a sublinia faptul că în fiecare din noi se ascund muguri creatori din domenii în care nu am visat niciodată să profesăm. Mirela este un om vesel, pozitiv, un magnet pentru copii, iar păpușile create de ea prin tehnica amigurumi sunt o dovadă a celor afirmate!

citește mai departe...
IMG_20200528_150156-01-02

 

Amiras del Tierra feminitate transpusă în lut

 

Am cunoscut-o pe Alexandra la un eveniment de shopping în centrul orașului București în primăvară. Era ceva ce parcă nu se integra în peisaj. Creațiile ei, obiecte de artă purtabilă, ieșeau în evidență în marea de expozanți prin faptul că erau de o calitate înaltă, rafinate, demne de o expoziție într-o galerie de artă, nicidecum de un târg. Și pentru că la Asociația Anonymo Muza, pe care o conduc din 2012 am început un proiect de promovare a femeilor de succes, am realizat că Alexandra Popa, va fi unul din subiectele mele!

citește mai departe...
img-fashion-men-6_copy_1591217378_

Andreea Arju un Prometeu al mileniului III

După mai bine de 12 ani petrecuți în corporație, în domeniul financiar bancar, mi-am dat seama că trebuie neapărat să fac o schimbare. Am conștientizat că inima îmi zâmbea cu adevărat destul de rar și asta doar în weekend-uri sau în concedii, că zilele prea semănau între ele și că de fapt, trăiam o viață ce nu mi se potrivea.

citește mai departe...
99353181_3049409125082233_8415784616018837504_n

Dana Sabău între nori și crochet

La 1 iunie fac 27 de ani de zbor... Mi-am dorit să lucrez în aviație de când aveam vreo 6 ani. Țin minte că m-a dus tata de un 1 iunie la aeroport, se difuzau desene animate color (acasă aveam tv alb-negru). După desene știu că am mers la restaurantul aeroportului, se vedeau avioanele pe platformă. Arătau ca niște păsări mari, mari...

citește mai departe...